Näin asetat sähköpostin uudelleenohjauksen MikroPC:n sähköpostiin

MikroPC:n tarjoama sähköpostipalvelu päättyy, mutta Mikrobitin tilaajat voivat jatkaa sähköpostipalvelun käyttöä ottamaalla käyttöönsä uudistetun MBnet Kamu -palvelun. MBnet Kamu -palvelun voi ottaa käyttöön osoitteessa www.mbnet.fi > ota tilaajaetu käyttöön, ja se tulee tehdä, ennen kuin @mikropc.net -osoitteeseen tulleet sähköpostiviestit voidaan ohjata oikeaan osoitteeseen

MikroPC:n sähköpostipalvelun käyttäjien täytyy käydä asettamassa viestien uudelleenohjaus @mbnet.fi -päätteiseen osoitteeseen kirjautumalla sisään täällä ja valitsemalla käyttäjätunnuksen alta löytyvä asetukset-linkki.

Uusi @mbnet.fi -päätteinen sähköpostiosoite tulee syöttää kohtaan Käyttäjän tiedot -> Sähköpostin uudelleenohjaus. Varmistathan ennen uudelleenohjauksen asettamista, että MBnet Kamun käyttöönotto on tehty näitä ohjeita seuraamalla.

Kun olet syöttänyt laatikkoon uuden @mbnet.fi -päätteisen sähköpostiosoitteen, valitse sivun alareunasta Tallenna, jotta muutokset astuvat voimaan.

Mikäli et halua @mikropc.net -sähköpostiosoitteeseen tulleita viestejä enää uudelleenohjattavaksi minnekään, voit jättää laatikon tyhjäksi. Tällöin MikroPC:n sähköpostiosoitteesi lopettaa toimintansa tietyn määräajan jälkeen.

Kannattaa myös huomata, että MikroPC:n sähköpostiosoitteeseen tulleet viestit voidaan ohjata ainoastaan @mbnet.fi -päätteiseen osoitteeseen. Niitä ei voida ohjata esimerkiksi Gmailiin tai Hotmailiin.

Mikäli haluat @mikropc.net -osoitteeseen tulleet viestisi ohjautuvaksi esimerkiksi @gmail.com -päätteiseen osoitteeseen, tulee uudelleenohjaus tehdä ensin @mbnet.fi -päätteiseen osoitteeseen ja sen jälkeen MBnet Kamun asetusten kautta asettaa uudelleenohjaus @mbnet.fi -osoitteesta haluamaasi Gmail-osoitteeseen.

Mikäli olet käyttänyt MikroPC:n sähköpostipalvelua aiemmin, on sähköpostikansioosi varmasti tallentunut lukuisia viestejä. Tarjoamme mahdollisuuden tallentaa kaikki saapuneet viestit omalle tietokoneellesi .html-sivuna. Tämä onnistuu suuntaamalla tänne ja käyttämällä näppäinoikotietä ctrl + s (tallenna). Tämän jälkeen avautuu tiedostohallinta, josta haluttu tallennuskansio voidaan valita. Huomioithan myös, että Resurssienhallinnan Tallennusmuoto-kohdassa lukee Verkkosivu, täydellinen.

Mikäli käytössäsi on Googlen Chrome-selain, voidaan kaikki saapuneet sähköpostiviestit tallentaa .pdf-tiedostoon, jossa jokainen viesti muodostaa oman sivunsa. Valitettavasti toiminnallisuutta ei ole saatavilla muissa selaimissa. Sähköpostiviestien tallentaminen pdf-tiedostoksi onnistuu Kaikki viestit -sivulla näppäinoikotiellä ctrl + p (tulosta). Tulostuksen sijaan valitaan kuitenkin pudotusvalikosta Tallenna PDF-muodossa

Kun vanhat sähköpostit on tallennettu, voidaan tallennettu .html-tiedosto avata millä tahansa tietokoneelta löytyvällä selaimella.

Sähköpostin mukana mahdollisesti tulleet liitetiedostot on tallennettava omalle tietokoneelle yksitellen.