Seuraa

Tuleeko liikaa roskapostia? Näin säädät SpamAssassin-roskapostisuodatusta

Webhotellin (tunnus.mbnet.fi) cPanel-hallintapaneelista löytyy SpamAssassin -niminen roskapostin suodatus (Spam Filters). CPanel-hallintaan voit kirjautua osoitteessa tunnus.mbnet.fi/hallinta, esimerkiksi siis mikko.mbnet.fi/hallinta.

mceclip0.png

Valitsemalla Spam Filter siirryt roskapostisuodattimen edistyneempiin asetuksiin. Tätä kautta voit löysentää tai kiristää roskapostisuodattimen asetuksia. Jos roskapostia pääsee mielestäsi liikaa läpi, klikkaa linkkiä "Spam Threshold Score (5)". Siirryt roskapostisuodattimen asetuksiin. Tätä kautta voit kiristää tuntuvasti roskapostimäärittelyä.

Ole kuitenkin varovainen, sillä asetusten kiristäminen saattaa estää myös "oikeiden" viestien läpipääsyn. Erityistä varovaisuutta kannattaa noudattaa silloin, kun auto-delete-toiminto on käytössä. Mikäli auto-delete-asetus on käytössä, poistetaan roskapostiksi merkityt viestit automaattisesti. Asetuksen tiukkuutta voit säätää pudotusvalikosta.

spam-asetusnumero.png

 

SpamAssassinille annetaan numeroarvo, joka määrittelee suodatuksen tiukkuuden. Oletusarvoisesti tiukkuus on tasolla viisi. Oletusarvokin on melko tiukka, joten on suositeltavaa jättää asetus oletukseksi tai hieman löyhemmäksi, esimerkiksi arvoon 6 ja tiukentaa myöhemmin, mikäli roskapostia tulee yhä läpi.

Muussa tapauksessa ne löytävät perille saapuneisiin viesteihin roskapostiksi merkittynä. Auto-deleteä voi toki käyttää, mutta alkuun kannattaa ehkä seurata hieman tarkemmalla silmällä, että asialliset viestit pääsevät läpi suodatuksesta.

Kuvakaappaus_2022-01-28_10-29-57.png

 

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
1/1 koki tästä olevan apua
Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

4 Kommentit

 • 1
  Avatar
  Ari Sundholm

  En oikein ymmärrä tuota asetussivua:

  1. Suodatuksen tiukkuusarvo tuntuu tallentuvan vain jos roskapostin automaattisen poiston enabloi.
  2. Jos roskapostin automaattisen poiston disabloi, tiukkuusarvo resetoituu arvoon 5. Lisäksi disabloinnin jälkeen sisääntulevista sähköposteista en löydä minkäänlaisia SpamAssassinin otsikkotietoja. Toimiiko suodatus ylipäänsä jos automaattinen poisto ei ole päällä?!
  3. Onko SpamAssassinia mahdollista poistaa käytöstä jos sen kerran on ottanut käyttöön?
  4. En näe mitään muutosta IMAP-kansioissani painettuani Ota roskapostilaatikko käyttöön -nappia. Missä tämä kansio on ja miten sen sisältöä voi tarkastella?
 • 1
  Avatar
  Matti Romppanen

  Kyllä sähköpostin ylläpitäjän pitää pystyä kyllä sähköpostin ylläpitäjän pitää pystyä estämään roskapostit kun sitä pyydetään. Itse en siihen pysty.!!

  Matti Romppanen

 • 0
  Avatar
  antti.kankaanpaa

  6. 3. 2022 en pääse kirjautumaan sähköpostiini, verkkoyhteydet muut internetsivut toimivat ihan normaalisti.

  Vain tällainen ilmoitus tulee:

   

  Sivustoon ei saada yhteyttä

  webmail.mbnet.fi kieltäytyi muodostamasta yhteyttä.

  Kokeile seuraavia toimenpiteitä:

  ERR_CONNECTION_REFUSED
  Lataa uudelleen
  Piilota lisätiedot
   
 • 0
  Avatar
  công ty chống thấm AZ Clear

  Kyllä sähköpostin ylläpitäjän pitää pystyä kyllä sähköpostin ylläpitäjän pitää pystyä estämään roskapostit kun

  + công ty chống thấm

  + chống thấm tầng hầm

  + chống thấm nhà vệ sinh

  + dịch vụ chống thấm

  + chống thấm sân thượng

  + chống thấm tường

  + chống thấm dột 

Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin.