Seuraa

Kotisivutiedostot palvelimelle ftp- ja sftp-ohjelmistolla

Kun kotisivut on tehty kotona valmiiksi julkaisemista varten, ne siirretään paikalleen palvelimelle erillisen ftp/sftp-asiakasohjelman avulla. Valmiit sivut voi myös siirtää MBnetistä takaisin omalle koneelle käänteisessä järjestyksessä. MBnet Kamu tukee sekä ftp- (portti 21) että sftp-yhteyksiä (portti 22). Hyvä valinta ftp/sftp-ohjelmaksi on esimerkiksi ilmainen WinSCP.

Ftp-ohjelma toimii samaan tapaan kuin Windowsin resurssienhallinta - tiedostot vain siirretään oman koneen sijasta toiselle koneelle verkkoyhteyden ylitse. Fftp-ohjelmasta riippuen tiedostoja ja kokonaisia hakemistoja voi jopa raahata hiirellä koneelta toiselle aivan samalla tavalla kuin oman koneen sisällä.

Kun olet siirtänyt sivusi palvelimelle, ne löytyvät selaimella osoitteesta tunnus.mbnet.fi, missä tunnus on oma MBnet-tunnuksesi. Tallenna sivustosi etusivu nimelle index.html hakemistoon /home/tunnus/public_html, muuten selain näyttää kävijöille vain listan hakemistosi sisällöstä.

Sftp-ohjelman asetukset

Sftp-ohjelman asetuksissa kysytään muun muassa palvelimen nimeä (Host name/ address). Kirjoita tähän tunnus.mbnet.fi. Käyttäjä-kohtaan (User ID) kirjoita oma MBnet Kamu -palvelun hallintatunnuksesi, ja salasanaksi tunnuksen salasana. Sait tarvittavat tunnukset sähköpostitse, kun otit uuden tilaajaedun käyttöösi. Kun nyt otat yhteyden palvelimeen, siirryt automaattisesti omaan kotihakemistoosi.

Sftp-yhteyksiä varten portin numeroksi määritetään 22. Mikäli käytät mieluummin ftp-yhteyttä, valitse portiksi 21. 

Ongelmia?

Jos ohjelma ilmoittaa, että käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää, tarkista että käytät nimenomaan MBnet Kamu -palvelun hallintatunnustasi. Tunnus on sama kuin kotisivujesi osoitteen alkuosa. Salasanaksi tulee tunnuksen salasana, eli sama jota käytät kirjautuessasi MBnet Kamu -palveluihin, kuten sähköpostiin sekä cPanel-hallintaan. Ei siis esimerkiksi asiakasnumerosi.

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
0/0 koki tästä olevan apua
Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

2 Kommentit

 • 0
  Avatar
  Janne Koistinen

  "Jos ohjelma ilmoittaa, että käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää, tarkista että käytät nimenomaan MBnet Kamu -palvelun hallintatunnustasi. Tunnus on sama kuin kotisivujen alkuosa."

   

  Ohje ei pitänyt paikkaansa. Vanhan pääavaimeni nimessä on väliviiva (-) joka uudessa palvelussa säilyi vain hallintatunnuksessa ja kotisivujen alkuosassa. CPanel ja Webmail kirjautumisessa  minun pitää käyttää viivatonta versiota, samoin ftp:llä kirjautuessa. Kotisivujen alkuosa ja tunnus kirjautuessa ovat siis erilaiset.

 • 0
  Avatar
  teemu koivumäki

  Minulla ei toimi realiaikainen ftp lähetys aliavaimen osoitteelle, koska salasana ei täsmää , enkä pysty muutenkaan päivittämään sivuja ohjelmilla joita olen ennen käyttänyt.
  Pääsivullani on myös n.5 vuotta vanha versio, johon en pysty tekemään muutoksia ohjelmalla joilla se on tehty.
  Olisi myös kiva tietää kuinka aliavaimen salasanan voi vaihtaa uudestaan.

Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin.