Sähköpostin asetukset erillistä sähköpostiasiakasohjelmaa tai älypuhelinta varten sekä sähköpostiviestien tallentaminen tietokoneelle

MBnetin sähköpostipalvelua voidaan käyttää kahdella eri tavalla: selainpohjaisena Webmail-palveluna tai erillisen sähköpostiasiakasohjelman, kuten Mozilla Thunderbirdin, kautta. Sähköpostia voidaan lukea myös älypuhelimella.

Mikäli tarkoitus on käyttää sähköpostin vastaanottamiseen erillistä sähköpostiasiakasohjelmistoa, täytyy ohjelmaan syöttää oikeat asetukset. Löydät ne alla olevasta taulukosta.

Saapuvan ja lähtevän sähköpostin palvelin on muotoa tunnus.mbnet.fi, siis esimerkiksi sulo.mbnet.fi.

Aiemmin saapuvan ja lähtevän postin palvelimeksi tuli määritellä posti.mbnet.fi. Muutos täytyy lisätä sähköpostiasiakasohjelman, kuten Thunderbirdin sähköpostitilin asetuksiin.

Hyvä tapa tallentaa sähköpostissa olevat viestit turvaan omalle laitteelle on valita käyttöön POP3-protokolla IMAPin sijaan. IMAP-protokollaa käytettäessä laitteelle ladataan vain viestien otsaketiedot. Viestit säilytetään kuitenkin palvelimella ja ne ovat luettavissa esimerkiksi webmailin tai toisten laitteiden kautta.

POP3 puolestaan lataa kaikki viestit sille laitteelle, jolta yhteys palvelimelle on otettu. Samalla se poistaa viestit sähköpostipalvelimelta. POP3-protokollaa käytettäessä viestit eivät ole luettavissa muilta laitteilta tai webmailista.

Kuvalliset ohjeet Thunderbird-sähköpostiohjelman protokollan vaihtoon löydät täältä.

Tulevan postin palvelin: tunnus.mbnet.fi
Tulevan postin palvelintyyppi: POP3/IMAP
Käyttäjätunnus: MBnet-tunnus
Salasana: MBnet-tunnuksen salasana

Lähtevän postin palvelin: tunnus.mbnet.fi
Yhteyden suojaus: SSL/TLS
Portti: 465
Suojattu todennus: Ei
Käyttäjätunnus: MBnet-tunnus
Salasana: MBnet-tunnuksen salasana

SFTP
Palvelin (Host name/ address):  tunnus.mbnet.fi