Näin otat MBnet Kamu -palvelun käyttöösi

Uuden MBnet Kamu -palvelun voit ottaa käyttöösi suuntaamalla MBnetin etusivulle. Käyttöönotto edellyttää vain muutaman vaiheen läpikäyntiä. Palvelun käyttöönotto edellyttää, että javascript on sallittu selaimen asetuksista. Vaikka selain tukisi javascriptiä, saattaa sen suorituksen estää jokin selaimeen asennettu lisäosa kuten NoScript tai mainostenesto-ohjelma. Jos rekisteröintisivun piirtymisessä on ongelma, tulee tällaiset lisäosat poistaa käytöstä.

Jos ongelma ei poistu, kannattaa ottaa yhteyttä MBnetin Neuvolaa (neuvola@mbnet.fi).

Ensimmäiseksi tarvitaan tilaajatiedot viimeisimmän Mikrobitti-lehden takakannesta. Tilaajanumero on muotoa kirjain+numeroyhdistelmä, esimerkiksi L12345678 tai 000012345678. Syötä tilaajanumero kokonaisuudessaan kohtaan "Asiakasnumero".

Seuraavaksi meidän tarvitsee tietää, oletko ottamassa palvelua käyttöösi ensimmäistä kertaa, vai oletko jo vanha tuttu Mikrobitin edellisen sähköposti- ja kotisivupalvelun kanssa.

Jos olet uusi käyttäjä, anna tässä kohden haluamasi MBnet-tunnus. Se saa sisältää vain kirjaimia ja numeroita ja sen tulee olla vähintään kolmen merkin mittainen. Tunnus määrittelee myös sähköposti- sekä kotisivujen osoitteesi. Kotisivut ovat muotoa tunnus.mbnet.fi, mutta myös koti.mbnet.fi/tunnus johtaa oikeaan paikkaan.

Mikäli olet käyttänyt jo aiemmin MBinternetin palveluita, syötä tässä kohden vanha MBnet-avaimesi sekä sen salasana. Jos olet unohtanut salasanasi, voit pyytää uutta kirjepostitse MBnetin Neuvolasta kohdasta "pyydä uusi salasana".

Seuraavaksi tarvitsemme toissijaisen sähköpostiosoitteen, jota käytät MBnetin lisäksi. Toissijaiseen sähköpostiosoitteeseen lähetämme vahvistuksen sekä tarkemmat tiedot tunnuksestasi sekä muita MBnet Kamu -palvelun käytön kannalta hyödyllisiä linkkejä.

Toissijaiseen sähköpostiosoitteeseen lähtevän vahvistusviestin tiedot esitetään myös MBnet Kamun -käyttöönottoprosessin viimeisessä vaiheessa, joten ne on helppo kopioida talteen myös sitä kautta siltä varalta, että vahvistusviesti syystä tai toisesta jäisi matkalle.

Toissijaiseen sähköpostiosoitteeseen toimitetaan myös jatkossa uusi salasana, mikäli olet unohtanut vanhan. Järjestelmä hyväksyy toissijaiseksi sähköpostiosoitteiksi myös @mbnet.fi -päätteiset osoitteet, mutta lähtökohtaisesti suosittelemme käyttämään toissijaisena osoitteena jotain muuta sähköpostiosoitetta, mikäli se on mahdollista.

Seuraavaksi määrittelemme tilillesi myös uuden, vahvan salasanan. Jos vanha salasanasi oli riittävän vahva, voi sitä käyttää myös jatkossa. Hyvä salasana sisältää isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita.

Viimeisessä vaiheessa kerätään yhteen syöttämäsi tiedot, kuten asiakasnumero, tilaajanimi sekä MBnet-tunnus. Varmista, että nämä ovat oikein. Lopuksi sinun tulee vielä hyväksyä palvelusopimuksen sisältö sekä MBnet Kamu -palvelun käyttöehdot. Kun olet hyväksynyt sopimuksen ja ehtojen sisällön, laita täppä vasemmalla olevaan valintaruutuun ja valitse "jatka".

Lopuksi näytämme koosteen kaikista MBnet Kamu -palvelun käyttöön tarvitsemistasi tunnuksista ja salasanoista sekä tarjoamme palvelun käytön kannalta tärkeitä linkkejä, kuten linkin selainpohjaiseen Webmail-sähköpostipalveluun sekä edistyneemmille käyttäjille tarkoitettuun cPanel-hallintaan.

Sivulla näkyvät tiedot on myös lähetetty antamaasi toissijaiseen sähköpostiosoitteeseen. Sähköpostin saapumisessa ja palvelun avautumisessa saattaa kestää jonkin aikaa, joten ole kärsivällinen.

Onneksi olkoon. Olet nyt ottanut käyttöön uuden MBnet Kamu -palvelun. Toivomme rattoisia hetkiä uuden palvelun parissa. Mikäli tilaukseesi on liitetty muitakin sähköpostitunnuksia kuin omasi, esimerkiksi perheenjäseniesi, voidaan ne ottaa käyttöön seuraavaksi näiden ohjeiden avulla.

Mahdollisissa MBnet Kamun käyttöönottoon liittyvissä ongelmatilanteissa voit aina olla yhteydessä MBnetin Neuvolaan (neuvola@mbnet.fi).