Seuraa

27.1.2016 Häiriö sähköpostipalvelussa - Viivettä postin kulussa - RATKAISTU

Päivitys: 29.1.2016 klo 14:42:

Sähköpostijonot on saatu pääosin purettua. Viestiliikenteen viive tällä hetkellä muutaman minuutin luokkaa. Postipalvelimien mustalistauksen myötä osa lähetetyistä viesteistä ei kuitenkaan vielä mene perille.

Kiertoratkaisuna viestin lähetykseen on käyttää lähettävänä postipalvelimena (SMTP) kotiXX.mbnet.fi -palvelinosoitetta tai oman avaimen mukaista palvelinosoitetta AVAIN.mbnet.fi korvaa AVAIN omalla MBnet -tunnuksellasi. 

 

Päivitys: 29.1.2016 klo 9:40:

Postijonon purku jatkuu. Saapuvan postin kohdalla puhutaan edelleen tuntien viiveestä. Tilanne kuitenkin on paranemaan päin, kun postipalvelimien roskapostin suodatuksia on tehostettu ja jonoja saatu siivottua manuaalisesti roskapostista.

Myös lähtevän postin kohdalla esiintyy viivettä mikäli lähtevän postin palvelimena (smtp) on käytössä posti.mbnet.fi -palvelinosoite. Viestit lähtevät liikkeelle ilman viivettä webmailista lähetettäessä sekä aiemman kiertoratkaisun mukaisen palvelinosoitteen kautta, esim: kotiXX.mbnet.fi (korvaa XX oman palvelimen numerolla) tai AVAIN.mbnet.fi (korvaa AVAIN omalla MBnet -tunnuksellasi).

 

Päivitys: 28.1.2016 klo 10:55:

Postipalvelimilla on edelleen runsaasti viestejä jonossa. Tästä syystä viestiliikenteessä on useiden tuntien viive. Jonoa ja viivettä saadaan kuitenkin koko ajan purettua. 

 

Päivitys: 27.1.2016 klo 16:55:

Kiertoratkaisuna viestin lähetykseen on käyttää lähettävänä postipalvelimena (SMTP) kotiXX.mbnet.fi -palvelinosoitetta tai oman avaimen mukaista palvelinosoitetta AVAIN.mbnet.fi korvaa AVAIN omalla MBnet -tunnuksellasi. 

 

 

Palvelun käyttöönoton yhteydessä on ilmennyt häiriötä MBnet -palvelun sähköpostipalvelussa.

 

Nykyisten @mbnet.fi -sähköpostiosoitteiden on havaittu vastaanottavan runsaasti roskapostia. Joidenkin osoitteiden kohdalla on määritelty uudelleenohjaus, joka tapahtuu käytännössä yksittäiseltä palvelimelta. Tämä aiheuttaa sen että osa sähköpostipalveluntarjoajista näkee MBnet -sähköpostipalvelimen roskapostia lähettävänä palvelimena ja näin palvelin on listattu kolmansien osapuolien estolistoilla. Tämä vaikuttaa toistaiseksi viestien perille menoon. Korjaavia toimenpiteitä vaikutuksen rajaamiseksi on kuitenkin tehty.

 

Myös viestien vastaanotossa esiintyy ongelmaa. Aiemmin mainituista roskapostiongelmista johtuen on postipalvelin ruuhkautunut viestiliikenteestä. Sähköpostit saattavat saapua siis viiveellä postilaatikoihin.

 

Raportoimme vian selvityksen edistymisessä tässä ilmoituksessa.

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
0/1 koki tästä olevan apua
Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

0 Kommentit

Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin.