Kotisivujen kovakoodauksen automaattiset muutokset

Siirron ja järjestelmän uudistamisen yhteydessä järjestelmän hakemistorakenne muuttuu ja tämän seurauksena /mbnet/t/tunnus -kovakoodatut polut eivät toimi uudessa ympäristössä.

Tällaisia kovakoodattuja polkuja sinulla saattaa olla käytössäsi esimerkiksi seuraavissa tiedostoissa:

- .htaccess sivujesi salasanasuojaukseen,
- Server Side Include -toimintoa käyttäessäsi .shtml-tiedostoissa,
- PHP-skripteissä eri skriptien asetustiedostoissa, include-määrittelyissä tai vastaavissa

Uusi hakemiston alkuosa tulee olemaan muotoa /home/tunnus.

Jotta käyttäjien kotisivut ja skriptit toimisivat myös uudessa ympäristössä, siirron yhteydessä kaikkien käyttäjien tiedostoille tehdään automaattinen korjaus, missä /mbnet/t/tunnus –merkkijonot korvataan kaikissa käyttäjän tiedostoissa muotoon /home/tunnus.

Esimerkiksi mikäli sinulla ennen oli kotihakemistossasi .htaccess-tiedosto, jossa luki AuthUserFile "/mbnet/t/tunnus/salahakemisto/.htpasswd", niin se korjataan automaattisesti muotoon AuthUserFile "/home/tunnus/salahakemisto/.htpasswd".